500 éves svájci sikertörténet: az Arquebusade Elixir ma is segít a bajban

Ha van olyan termék, ami már bizonyított, az az Arquebusade Elixir – a több száz éves svájci receptúra alapján, svájci precizitással előállított gyógynövényvíz a mai napig szolgál bőrbajokra, testi fájdalmakra – használói legnagyobb örömére.

I. Ferenc francia király az 1500-as évek elején utasítást adott szerzeteseknek, hogy készítsenek hatékony gyógynövénykivonatot a katonák számára az arquebusade puska (nehézpuska, muskéta) által okozott lőtt sebekre. A St-Antoine monostorban (Vercors) élt szerzetesek el is készítettek végül egy 24 gyógynövényből álló keveréket, ami azonban messze túlszárnyalta a király elvárásait: nemcsak a sebekre volt kitűnő gyógyír, de

 • felfekvésekre;
 • arcon, testen kialakult, múlni nem akaró bőrbajokra;
 • a hosszú meneteléstől kialakult comb-, vádli- és lábfájdalmakra;
 • lábzsibbadásra, a bakancs által feltört és kisebesedett lábra;
 • a nehéz terheléstől kialakult hát-, derék- és nyakfájdalmakra;
 • izomfájdalmakra;
 • szájban lévő sebekre, fertőzésekre, fogínysorvadásra;
 • torokfájdalomra, fogfájásra;
 • a kíméletlen harcok során szerzett testi sérülésekre, vágásokra, szúrásokra, égésekre, ütésekre, ficamokra, zúzódásokra, horzsolásokra, fagyásokra

is megoldást jelentett. 

Hogy lehetséges, hogy egyetlen szer, mindösszesen 24 növény kivonata ilyen hatékony lehet ennyi bajra? 

A titok a gyártási technológiában áll: a vízben a 24 gyógynövénykivonat teljes szinergiában áll egymással, ami azt jelenti, hogy a semmilyen ismert mellékhatással nem rendelkező Arquebusade Eixirben lévő hatóanyagok felerősítik egymás hatását, így együtt még hatékonyabbak is, mint külön-külön. A gyógynövényekkel történő kezelések ráadásul izopátiás hatásokkal rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy nem a tüneteket nyomják el, hanem a testet és a bőrt táplálva segítik a gyógyulási folyamatokat, így a test bármely pontján sikeresen alkalmazhatók.

A komplex hatásmechanizmusnak köszönhetően az Arquebusade Eixirrel számos más termék kiváltható.

Használhatjuk:

 • ránctalanító krém helyett bőrfiatalításra;
 • dezodor helyett a kellemetlen szagok megelőzésére;
 • kézfertőtlenítő helyett a kéz tisztítására;
 • sebfertőtlenítő folyadék helyett a sebek tisztítására; 
 • hajszesz helyett hajápolásra;
 • szájvíz helyett aftára és szájfertőtlenítésre;
 • gomba elleni krémek helyett lábgombára, körömgombára;
 • lábizzadás elleni spray helyett a kellemetlen lábszag megelőzésére;
 • szemölcs elleni krém helyett a bőr helyreállítására; 
 • bőrnyugtató krém helyett napégésre, rovarcsípésre;
 • arctisztító tonik helyett a bőr pórusainak tisztítására.

Az elixírt a középkori puskalövésről (coup d’arquebuse) Eau vulnéraire d’Arquebusade azaz az Arquebusade puskalövés sebforrasztó vizei névre keresztelték el, de a 16. században az élet elixírjének is nevezték, hiszen sokszor mentette meg a sérült katonák életét, később pedig a királyi udvarban még az udvarhölgyek is előszeretettel használták bőrük ápolására ezt a 100%-ig természetes gyógynövénykivonatot. Az Arquebusade vizet sokan kincsként tartották a szekrényeikben, ami baj esetén azonnal kéznél volt.

Ez az elixír a XVI. század óta a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt, és XIV. Lajos, azaz a Napkirály patikusa is használta. Az elixír receptjét az 1790-es években két lausanne-i patikus örökítette tovább az utókor számára, ők már egy újabb, átalakított, 75 gyógynövényből készített receptet használtak – ez (a bevont újabb gyógynövényeknek köszönhetően) újabb bajokra jelentett orvosságot. 

A történet a mai napig él: mind a 24 gyógynövényes, mind a 75 gyógynövényes változat, az eredeti receptúráknak megfelelően Svájcban, svájci precizitítással készül. Valamennyi termék egy speciális desztillációs eljárással készül, így a gyógynövények kivonatán, valamint vízen és alkoholon kívül semmilyen más összetevőt nem tartalmaz – tehát 100%-ban természetes.

A termékekben található gyógynövények között, olyan jól ismert „csodaszereket” találni, mint a természetes fájdalomcsillapítóként és izomlazítóként működő borsmenta, a lokális sebek gyógyulási folyamatát gyorsító cickafarkfű, a mindenféle bőrirritációra megoldást nyújtó fekete nadálytő, a fertőtlenítő és gyulladásgátló tulajdonságú izsóp, a hegesítő tulajdonságú körömvirág, a gyulladáscsökkentő, valamint fertőtlenítő orvosi zsálya vagy az antioxidáns hatású varjúháj.

Az évszázadok során a készítmények nagy népszerűségnek örvendtek világszerte:

elégedett fogyasztókkal a világ több pontján találkozhatunk ma is, így elképzelhető, hogy Ön is ajánlás útján találta meg oldalunkat. A termék sikerességének egyik bizonyítéka, hogy már több hamisítvány is létezik belőle, érdemes azonban a svájci minőséget választani, hiszen ez az egyetlen termék, ami továbbörökíti az eredeti receptúrák tudásanyagát. A termék összetevői közül néhány gyógynövény (pl. szíveslevelű gubóvirág) az Alpokban őshonos – a kifogástalan minőség érdekében fontos, hogy a növény a leszedése után minél hamarabb, frissen kerüljön feldolgozásra, ezért sem mindegy melyik terméket választja. 

Az Arquebusade víz használata pofonegyszerű: elég csak a kezelni kívánt bőrfelületre permetezni 10-15 cm-es távolságból naponta 3-4 alkalommal. Fontos, hogy használat után ne kössük vagy takarjuk le az adott bőrfelületet, hogy lehetőséget biztosítsunk a bőr megfelelő szellőzésére. Bár ez nagymértékben függ a felhasználás módjától, gyakoriságától és a kezelendő bőrfelület nagyságától, általános tapasztalataink alapján egy üveg 100 ml-es Arquebusade egy átlagos család számára 1-2 hónapig elegendő.

Önnél vagy szeretteinél is előfordulnak bőrproblémák vagy ízületi kihívások?

Az eredeti Arquebusade Elixir Önnek is segíthet!

 

Önnél vagy szeretteinél is előfordulnak bőrproblémák vagy ízületi kihívások?

Az eredeti Arquebusade Elixir Önnek is segíthet!

KUPON
Nem nyert
30 ml TERMÉK
Majdnem
KUPON
Nem nyert
FŐDÍJ
Majdnem
Játsszon, és nyerjen a SvájciElixir.hu szerencsekerekén, ahol akár Öné lehet egy 100 ml-es Arquebusade Elixir INGYEN!
Enter your email address and spin the wheel. This is your chance to win amazing discounts!
Our in-house rules:
 • One game per user
 • Cheaters will be disqualified.